top of page

JOSO

U romanu se u razdoblju od preko sedamdeset godina na području jednog carstva, dva kraljevstva, nebrojenih diktatura i dva kontinenta prikazuje odnos između povijesnih događanja i privatne, intimne, male, ali neumoljive sudbine pojedinca za kojega je život naizgled bezizlazna zamka, slijepa ulica procesa kojim se vrijeme pretvara u povijest, a ideje u ideologije.     

Roman je temeljen na rijetkim, istraživanjem potvrđenim detaljima iz života Jose Defrančeskog, novinara i književnika. Glavni je junak prisiljen graditi svoju egzistenciju od članka do članka, od istine do istine, seleći se od grada do grada, u svakom podjednako nedobrodošao, u svakom podjednako stranac.

JOSO cover za web.png

Komoč koruna, radionica teksta i slike znatiželjnoj publici ekskluzivno nudi rad(ove) Natalije Grgorinić i Ognjena Rađena, tekstove i slike koji će vam pošemeriti dojam stvarnosti... nabolje!
 

radovi na putu_edited.jpg

Škura, škura boška

Škuru škuru bošku napisali su i oslikali – zajedno stvorili – Ljubomir, Natalija i Ognjen, sin, mama i tata, dijete i roditelji, pardon, dijete i dijete i dijete. Ona je rezultat zajedničkog obiteljskog rada, udružene kreativnosti, izboj upletene radosti u kojoj je svaka svilena nit trag brojnih međusobnih dijaloga...

ššb.jpg

Blagoslovljena

blagoslovljena.jpg

Roman u kojemu se prelamaju i prepliću izazovi jedne ljubavi, jedne obitelji, jedne zajednice, ali i cijeloga društva; dominantni svjetonazori propituju se iz sasvim osobitih perspektiva troje pojedinaca koji se, svatko na svoj vlastiti način, pokušavaju nositi s činjenicom da se ne može pobjeći od svijeta. Jednako kao što se ne može pobjeći ni od svetosti.

Putanje

Roman ceste i roman-cesta. Kao što se na autoputu zaobilaze automobili, tako se u ovom tekstu zaobilaze, pretječu, natječu, sudaraju, utrkuju, dostižu i prestižu različite pripovjedačke svijesti...

putanje.jpg

Poljubac žene-vješalice
 

„Poljubac žene-vješalice“ zbirka je od petnaest priča s patinom znanstveno-fantastičnosti koja služi kao izgovor da se iz perspektive pomaknute realnosti progovori o problemima suvremenosti pa i svevremenosti.

poljubac naslovnica (Small).jpg

Utjeha južnih mora

„Utjeha južnih mora“ zbirka je od dvadeset i sedam različitih priča u kojoj ćete naći putnike u potrazi za svojom prošlošću, upozorit ćemo vas na ptice koje su pojele jedan cijeli grad, a moći ćete se zagledati i u jedno kristalnozeleno zmajevo oko.

utjeha_naslovnica.jpg

Gdje se noga spaja s drugom nogom

Oni su čuvari zdravog razuma u zimskom periodu. Bježeći od kaosa zagrebačkog života, dolaze u Istru gdje kupuju staru kuću i adaptiraju je u solidan izvor prihoda s četiri apartmana. Međutim uskoro će se dogoditi da se svatko od njih dvoje zabarikadira u svoj dio katnice i tada započinje rat između dviju sukobljenih strana.

gsnssdntitle.jpg

69, 70

Dvoje ljudi na putovanju kroz prostor, vrijeme i jezik susreću strance te u interakciji s njima propituju granice osobnosti i dualiteta, testiraju vlastite i tuđe identitete. Što znači odnos s drugom osobom i kako nas taj odnos mijenja? Kako jezik prati i realizira tu promjenu? Odgovore na ova i druga pitanja tražimo u ovom romanu.

69 70 cover web.jpg

Mr. & Mrs. Hide

Dvoje imigranata luta ulicama Los Angelesa i susreće beskućnike, prodavače namještaja, vlasnike napuštenih vila, vozače autobusa, glumce i taxiste pri tom slijedeći tragove trojice poznatih književnika koji su živjeli u ovom gradu, a to su John Fante, Nathanael West i Charles Bukowski.

mmh_cover_web.jpg

Raj

U središtu pripovijesti jest plantaža naranči na kojoj žive Stari, Čitač i Kentaur, ali se nepomućeni mir malog gospodarstva zauvijek izgubi kada dvoje mladih ljudi, mladić i djevojka, ona i on, odluče krenuti u potragu za svojom srećom. U priči slijedimo njihove tragove u pijesku, taman trenutak prije nego ih vjetar zauvijek raznese.

paradise.jpg
MkRH You&Mi oznaka color.png
bottom of page