top of page

You&Mi - porinuće!

Povodom 25 godina zajedničkog života i književnog rada Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen pozivaju vas na premijeru projekta „You&Mi“ - srebrna digitalna retrospektiva“ (https://www.komockoruna.hr/) . Riječ je o virtualnom arhivu i digitalnom ispisu književnog rada ovog autorskog dvojca. Novi program ne nudi samo digitalno oblikovanje postojećih djela, već stvara nove kulturne sadržaje pri čemu interakcija digitalnog i tiskanog medija kreira multidisciplinarna autorska djela, tekstualne, audio i video književne minijature koje se u interakciji s globalnom publikom nanovo interpretiraju i stvaraju dodatnu umjetničku vrijednost. Svratite na mrežne stranice umjetničke organizacije „Komoč koruna“ i provjerite o čemu se radi. Ulaz je besplatan – u svako doba dana i noći! (https://www.komockoruna.hr/nas-rad-our-work).

Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen dosad su objavili devet knjiga proze, među kojima se ističu izdanja njihove umjetničke organizacije „Komoč korune“ i to: roman-cesta „Putanje“ (2014.), roman o vjeri, vjerovanju i povjerenju „Blagoslovljena“ (2016.) te uspješnica, slikovnica „Škura, škura boška“ (2015.) koju su napisali zajedno sa sinom Ljubomirom.Fotografija: Ljubomir Grgorinić Rađen, rujan 2021.

Zajednički književni put Natalija i Ognjen započinju objavama kraćih proza u listu „Homo volans“, a zatim i prvih priča u časopisu „Republika“ te tekstova u „Novoj Istri“. Pisanje ih je odvelo i u SAD gdje su na engleskom jeziku napisali i objavili dva romana: „Mr.&Mrs. Hide“ (2009.) i „69/70“ (2010.). U svom pisanju Natalija i Ognjen uspijevaju spojiti žar istraživalačkog eksperimenta s privlačnom i dosljedno izgrađivanom narativnom strukturom.

Prije deset godina u Ližnjanu su pokrenuli Knjižnicu i književno svratište ZVONA i NARI gdje su ugostili i hrvatskoj javnosti predstavili 250 književnika i književnih prevodilaca iz cijelog svijeta. 2012. osnivaju i umjetničku organizaciju „Komoč koruna“ koja se na domaćoj književnoj sceni profilirala u autentičnog nakladnika odanog izvornom umjetničkom poslanju. „Komoč koruna“ objavljuje knjige koje su izboj originalnog odnosa sadržaja i forme, knjige koje njihovi autori prate od samog početka formiranja ideje o djelu preko grafičkog oblikovanja do tiska i distribucije – nekonformističke, buntovne knjige koje su „svoje,“ knjige koje su „naše“ (https://www.komockoruna.hr/nas-rad-our-work).


Stoga vas pozivamo da u sklopu projekta „You&Mi“ zavirite i pročitate naše priče od kojih su neke nanovo uređene pa i ponovno ispisane. Za slobodno čitanje u elektroničkom obliku tu su: "Da mu polomimo obje noge", "Dječak-krava", "Smrt bijela kost", "Tamo su kuće od čokolade" i "Trgovac godinama", ali i ulomci iz romana "Blagoslovljena", "Putanje", "69, 70", "Mr. & Mrs. Hide", "Gdje se noga spaja s drugom nogom" i "Raj" ili ukupno preko dvije stotine stranica teksta kojega će u narednim mjesecima biti još i više. Uz besplatne tekstove znatiželjni mogu pronaći i desetak video i audio adaptacija koje upotpunjuju sliku dosadašnjeg rada autora.

Projekt „You&Mi“ nastavlja rasti i nadopunjavati se novim sadržajima.56 views0 comments

Comments


bottom of page